Chronische hyperventilatie test

Wat is de chronische hyperventilatie test?

Er zijn verschillende testen beschikbaar die kunnen aantonen of iemand chronische hyperventilatie heeft. Zo een chronische hyperventilatie test kan ook zelf uitgevoerd worden door het uitvoeren van een vragenlijst gericht op de symptomen van chronische hyperventilatie. Deze chronische hyperventilatie test is samengesteld door door artsen van het Martini Ziekenhuis Nijmegen. Het is een vragenlijst die door artsen is samengesteld waarin de meest voorkomende symptomen van chronische hyperventilatie worden beschreven. Aan de hand van hoe vaak iemand een bepaald symptoom ervaart worden punten toegekend. Vanaf een bepaald aantal punten kan met minimaal 80% zekerheid aangegeven worden of iemand last heeft van een bepaalde vorm van chronische hyperventilatie.

Hoe werkt de test?

De test bestaat zoals eerder aangegeven uit 16 vragen. Elk antwoord krijgt een x aantal punten toegekend. Aan de hand van het aantal punten zijn er een drietal uitkomsten mogelijk. Bij een lage score is sprake van geen chronische hyperventilatie. Indien u score op de test 18 punten of meer is, spreken we van een verhoogd risico op chronische hyperventilatie. Bij een score van 23 punten of meer is er sprake van een hoog risico op chronische hyperventilatie. De artsen die de test ontwikkeld hebben schatten de kans op chronische hyperventilatie dan ook op 80% of hoger!

Doe de chronische hyperventilatie test zelf!

Zijn er meer testen beschikbaar?

De test welke ontwikkeld is door artsen uit het Nijmeegse Martini Ziekenhuis is samengesteld zodat u zelf eenvoudig en snel kunt testen of u chronische hyperventilatie heeft. Indien u 100% zekerheid wilt hebben of u chronische hyperventilatie heeft zijn er meerdere mogelijkheden om testen uit te voeren. U kunt ook altijd bij uw huisarts langsgaan om meer informatie te verkrijgen over chronische hyperventilatie.

Een bekende test welke kan worden uitgevoerd door specialisten in het ziekenhuis is de zogenoemde provocatietest. Voor het uitvoeren van de test kunt u zelf een afspraak maken bij het ziekenhuis. Deze hyperventilatie provocatietest wordt zittend uitgevoerd door te ademen in een buis terwijl u neusgaten zijn afgesloten. De ademhalingen die u moet uitvoeren zijn snel en diep. Door het uitvoeren van de test kan het voortkomen dat bepaalde symptomen die te maken hebben met chronische hyperventilatie verergeren. Daarnaast wordt de verhouding tussen het zuurstof en koolstofdioxide in het bloed gemeten. Aan de hand van de provocatietest kunnen de artsen de diagnose stellen van chronische hyperventilatie.

Er zijn nog een hoop andere symptomen die worden verbonden aan chronische hyperventilatie. Klik hier voor een LIJST MET ALLE SYMPTOMEN van chronische hyperventilatie.

Zoekt u een therapieprogramma?

Deze testpagina is gemaakt door de medewerkers van De O2H-Methode. De O2H-Methode is een online therapieprogramma met oefeningen om van chronische hyperventilatie te genezen! Wilt u meer weten over de O2H-Methode? Klik dan hier!

Privacybeleid & Cookieverklaring
Wanneer u gebruik wilt maken van de website hyperventilatie.eu en de bijbehorende O2H-Methode applicatie vanuit app.hyperventilatie.eu dient u akkoord te gaan met ons cookie- en privacy beleid. Meer informatie over beide onderdelen zijn terug te vinden via de links onderaan te pagina.