O2H-Methode

Herstellen van het ademhalingscentrum

De gehele O2H-Methode is gericht op het herstellen van het ademhalingscentrum. Chronische hyperventilatie zorgt voor een te lage zuurgraad in het bloed. Het ademhalingscentrum reageert hierop door continu te snel prikkels te geven dat je moet ademhalen. De therapie van de O2H-Methode is gericht op het herstellen van het ademhalingscentrum en zich aan te passen aan het normale ritme van ademhalen. Wanneer de ademhalingsfrequentie is gereset wordt er vanzelf gemerkt dat de klachten langzamerhand verdwijnen. Daarnaast zal de hoge ademhaling vanzelf ook weer terug gaan naar de rustige buikademhaling en kan de cirkel van chronische hyperventilatie verbroken worden!

Wat is de O2H-methode?

Online therapieprogramma voor genezing van chronische hyperventilatie

De O2H-Methode is een online therapie programma gericht op het herstellen van chronische hyperventilatie. Het therapieprogramma is te benaderen via je eigen internetbrowser en kan gewoon thuis worden uitgevoerd. Het programma werkt voor computers, laptops, smartphones en tablets. Alleen een internetverbinding is benodigd! Het programma past zich vanzelf aan het soort apparaat waarop ingelogd wordt.

Verschillende therapievormen in één programma

Vele mensen in Nederland ervaren vage klachten en hebben zonder dat zij het weten chronische hyperventilatie. Een huisarts zal niet snel de diagnose stellen van chronische hyperventilatie en je doorverwijzen naar een ziekenhuis met vele onderzoeken als gevolg, zonder enig resultaat. Wanneer een huisarts of specialist toch de diagnose van chronische hyperventilatie stelt zal je worden doorverwezen naar een fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut geeft dan ademhalingsoefeningen die meer gericht zijn op het aanpakken van tijdelijke acute hyperventilatie en niet chronische hyperventilatie.

Daarnaast zijn er op internet een aantal andere methodes te vinden die wel ingaan op een oefening tegen chronische hyperventilatie. Echter gaan deze methodes niet in op de oorzaken zoals het aanpakken van stress, angst en paniek via mindfulness. De O2H-Methode biedt een alles-in-1 programma aan die gewoon in een discrete en rustige omgeving kan worden uitgevoerd!

Binnen het programma kan je middels een handleiding aan de slag en kan er telkens de eigen voortgang gemeten worden door verschillende cijfers die automatisch gegenereerd worden.

Minder snel ademhalen

Hoofdzakelijk is de therapie gericht op het herstellen van de te lage zuurgraad in uw bloedbaan. We gaan dus het ademhalingscentrum eigenlijk resetten. Door continu te trainen op het langer in kunnen houden van de adem zullen de hersenen en het bijbehorende ademhalingscentrum gaan wennen aan de hogere zuurgraad in het bloed, eigenlijk de normale waardes. De prikkel om te gaan ademhalen wordt zodoende steeds minder en zal het proces van ademhalen weer naar normaal gaan. De oefening moet dagelijks worden uitgevoerd om profijt op te leveren en de hersenen te laten wennen aan de nieuwe ademhalingsfrequentie.

Verlagen stressniveau met mindfulness

De O2H-Methode gaat ook in het verlagen van het stressniveau. Chronische hyperventilatie resulteert vaak in een enorme stijging van het stressniveau. Daarnaast is stress vaak een oorzaak van chronische hyperventilatie en versterkt het ook, oftewel een vicieuze cirkel. Door de stress in het lichaam te verminderen zal het genezingsproces versnellen en is het risico tot toekomstig verval van de ademhaling beperkt. Stress verlagen gebeurd voornamelijk met het uitvoeren van additionele mindfulness oefeningen, welke absoluut niet verplicht zijn! Mindfulness richt zich op meditatieoefeningen die stress verlagend zijn voor lichaam en geest. Met behulp van mindfulness kan de vicieuze cirkel van stress verbroken worden!

Actie ondernemen!

Met stilzitten bereik je niks! De O2H-Methode is voor mensen die zelf aan de slag willen met de genezing van chronische hyperventilatie, zonder lange onderzoeken te moeten laten uitvoeren die geen resultaat opleveren. Chronische hyperventilatie is niet zomaar ontstaan en moet ook weer in een heeft ook weer tijd nodig om te herstellen. Dit proces kan worden ingezet met de O2H-Methode therapie. De toegankelijkheid van de O2H-Methode is hoog door de lage kosten en het eenvoudige gebruik van het online programma. Uit ervaring is gebleken dat daadwerkelijk resultaat na DRIE MAANDEN therapie pas zichtbaar wordt. In de meeste gevallen zult u gaan merken dat de klachten na een maand zullen afnemen. De O2H-Methode dient zelfstandig per maand verlengd te worden, zodoende zit u nergens aan vast!

Chronische hyperventilatie O2H-Methode
 • Behandelen van chronische hyperventilatie
 • Ademhalingsoefeningen
 • Mindfulness
 • Individuele voortgang
 • Lage kosten
 • Nergens aan vast
 • Online en discreet
 • Snel resultaat
Jordy van Dam
29 jaar

Na een moeilijke periode te hebben gehad in mijn leven begon ik last te krijgen van paniekaanvallen. Deze paniekaanvallen werden in de loop van de tijd heftiger en resulteerde uiteindelijk in mijn eerste hyperventilatie aanval. De ervaring was afschuwelijk, waarbij ik letterlijk dacht dat ik er geweest was. Na uiteindelijk de moet verzameld te hebben ben ik een behandeltraject gestart bij psychologische hulp vanuit de huisarts. Naast de hulp die ik hier heb gekregen om te praten over mijn moeilijke periode ben ik daarnaast gebruik gaan maken van de O2H-methode aangezien ik veel symptomen had van chronische hyperventilatie. Mede met behulp van de O2H-methode ben ik na een half jaar eindelijk weer dezelfde en heb ik geen last meer van hyperventilatie aanvallen!

Wilma van den Bergh
53 jaar

Een groot gezin en de sleur van het leven hadden mij op een bepaald punt in me leven uitgeput. Ik raakte in een dal waardoor ik moeite had met het vinden van positiviteit in het leven. Naast de somberheid leverde dit mij ook veel stress op. Echte hyperventilatie aanvallen heb ik in deze periode niet gehad, echter merkte ik wel dat mijn conditie minder werd en dat ik vaak duizelig was. Dit begonnen als vage klachten naast mijn andere problemen, maar werden naarmate de tijd vorderde erger. Toen ik succesvol behandeld was voor mijn somberheid en weer positief in het leven stond bleven deze vage klachten. Wat bleek was dat ik leed aan chronische hyperventilatie. Door het volgen van de O2H-Methode en ademhalingsoefeningen vanuit de fysiotherapeut ben ik volledig genezen.

Cynthia Velden
42 jaar

Na ongeveer 23 jaar te hebben gerookt had ik besloten om mijn leven te beteren en ermee te stoppen. Het stoptraject heeft vele ups en downs gekend. Stoppen met roken levert veel stress op aangezien je lichaam moet wennen om nicotine vrij te leven, zo is ieder geval hoe het op mij overkwam. Maar mede door die stress en de schoonmaaksessie van mijn longen begon ik moeite te krijgen met normaal ademhalen. Uiteindelijk resulteerde dit in een acute hyperventilatie aanval tijdens het sporten. Symptomen zoals vermoeidheid, benauwdheid, angst voor een hyperventilatie aanval golden allemaal voor mij. Na veel zoekwerk op het internet kwam ik uit bij de O2H-methode. Na een aantal maanden de therapie te hebben gedaan kan ik concluderen dat ik er vooruit op ben gegaan en raad ik het iedereen aan in een soortgelijke situatie!

Kosten O2H-Methode

Gebruik van de O2H-Methode en het bijbehorende therapieprogramma dient eenmalig betaald te worden. Na betaling kan er vier maanden lang gebruik worden gemaakt van de applicatie via het inlogportaal. Wanneer de vier maanden verstreken zijn zal inloggen niet meer mogelijk zijn tot dat er opnieuw betaald is. Op deze manier zit u NERGENS AAN VAST!

De betaling wordt uitgevoerd middels een beveiligde omgeving en kan via de volgende manieren worden uitgevoerd:

 • iDeal
 • PayPal
 • CreditCard

Zoals eerder aangegeven dient u minimaal 3 á 4 maanden gebruik te maken van de O2H-Methode om van uw klachten (gedeeltelijk) te genezen!

Vergoeding

Vergoeding van de kosten voor aanschaf van de O2H-Methode ligt aan uw verzekeringspolis en de desbetreffende verzekeringsmaatschappij. Het wordt aangeraden om een declaratie in te voeren bij uw verzekeringsmaatschappij. Over het algemeen worden de kosten voor gebruik van de O2H-Methode niet vergoed. Dit is voor ons dan ook een reden om de kosten voor het gebruik van de O2H-Methode zo laag mogelijk te houden!

O2H-Methode
€59,50
Eenmalig incl. btw
4 Maanden geldig
Nergens aan vast
Gebruiksvriendelijk
Voor elk device
Individueel gericht
Privacybeleid & Cookieverklaring
Wanneer u gebruik wilt maken van de website hyperventilatie.eu en de bijbehorende O2H-Methode applicatie vanuit app.hyperventilatie.eu dient u akkoord te gaan met ons cookie- en privacy beleid. Meer informatie over beide onderdelen zijn terug te vinden via de links onderaan te pagina.